Ludovic Orban a declarat, joi, că nu știe la ce lentoare s-a referit Florin Cîțu când a vorbit despre activitatea din Parlament și a subliniat că este nevoie de o înțelegere în coaliție pentru ca un proiect de lege să treacă în Legislativ.

Ludovic Orban:Nu știu despre ce lentoare e vorba. În Parlament, ca să treacă un proiect e nevoie de acord în coaliție

„Nu ştiu despre ce lentoare e vorba. În Parlament, pentru a putea trece orice proiect de lege trebuie să existe înţelegere în coaliţie. Vă dau un exemplu pe legea SIIJ. Pe legea SIIJ lucrurile s-au întâmplat în felul următor: noi am convenit în coaliţie cu o formă pe care am şi susţinut-o, am adoptat-o la Camera Deputaţilor, cu 170 de voturi, deci nu foarte simplu, destul de greu, după care ministrul Justiţiei, fără să ne comunice acest lucru, a sesizat Comisia de la Veneţia”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu poate nimeni să ne spună că noi întârziem adoptarea legii SIIJ atâta timp cât decizia la nivelul coaliţiei a fost după acest demers de sesizare a Comisiei de la Veneţia, să aşteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, care am înţeles că va fi adoptat în plenul Comisiei de la Veneţia aproximativ în jurul datei de 3 iulie. Imediat ce vine punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, o să întrunim conducerea coaliţiei pentru a stabili forma de desfiinţarea a SIIJ pe care o vom susţine şi vom convoca o sesiune extraordinară la Senat pentru a putea adopta acea formă”, a declarat Ludovic Orban citat de Digi 24.

Ludovic Orban a explicat și ce s-a întâmplat cu legea privind alocaţiile: „În cazul alocaţiilor, Guvernul când a emis OUG nu a prevăzut ca următoarea tranşă de creştere să fie la 1 ianuarie 2022, aşa cum a fost discuţia în coaliţie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *