Florin Cîțu a anunțat marți seara la Digi24 că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României va fi aprobat la toamnă. Comisia Europeană intră în vacanță, mai sunt țări în situația României, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu spune că nu este nicio problemă dacă planul va fi aprobat la toamnă deoarece toate țările vor primi un avans în acest an.

Prim-ministrul  Florin Cîțu a mai anunțat că în această perioadă sunt făcute mai multe observații și clarificări, astfel încât planul să fie foarte bun.

„Cei de la Comisia Europeană intră în vacanță. Sunt vreo șase, șapte țări care vor avea PNRR la toamnă. Nu este nicio problemă, contează să luăm toți banii. Aprobarea va fi la toamnă. Acum sunt clarificări. Sunt detalii tehnice pentru a ne asigura că vom lua acești bani. Eu vreau să mă asigur că avem un plan foarte bun”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

România va primi prin PNRR aproape 30 de miliarde de euro.

Totodata, pim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că unii lideri politici „i-au pus vorbe în gură”  în ceea ce priveşte subiectul Roşia Montană şi a adăugat că vor fi prezentate public deciziile coaliţiei pe acest subiect.

„Am văzut că unii lideri politici mi-au pus vorbe în gură în ceea ce priveşte Roşia Montană. Când voi avea o opinie despre Roşia Montană, voi spune, bineînţeles. În acest moment, în coaliţie se discută despre următorii paşi. Ştiţi foarte bine că avem un proces în SUA şi se discută în coaliţie următorii paşi, ce se face în perioada următoar”, a spus Florin Cîțu.

„Când vom avea o decizie a coaliţiei, bineînţeles că vom veni şi vom prezenta. (…) Sunt opinii, bineînţeles, în interior, avem mai multe opinii, dar când o să am o opinie publică, o să o exprim, nu trebuie să o exprime altcineva, un alt lider politic”, a arătat Cîţu într-o declaraţie de presă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *