Premierul Florin Cîțu a spus, marți, că nu este de acord cu memorandumul întocmit de fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, prin care România participă la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro.

Cîțu spune că investigația Corpului de control la Ministerul Finanțelor vizează și acest document. “Sunt neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare spre Guvern”, a mai afirmat prim-ministrul Florin Cîțu, scrie Digi 24.

Florin Cîțu trimite un control la Finanțe: Să vedem cine a decis că e bine ca România să investească milioane de euro într-o bancă a rușilor

Întrebat dacă va participa România la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro, așa cum ar fi cerut fost ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul Florin Cîțu a răspuns:

„Știți foarte bine opinia mea, chiar de când eram în opoziție. România nu are nimic de câștigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci.În ceea ce mă privește, sunt total surprins și neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare spre Guvern”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

„Nu înțeleg cum de s-a ajuns sau cine l-a convins, și ar trebui să facem o investigație să vedem cine l-a convins că este un lucru bun pentru România să luăm acești bani. Ieri am văzut memorandumul”, a declarat premierul Cîțu.

Totodată, premierul României Florin Cîțu a confirmat că va trimite Corpul de control la Ministerul de Finanțe.

“Sunt mai multe lucruri la care ne uităm, dar vom începe cu această investigație să vedem cine a decis că este bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a rușilor”, a precizat premierul Cîțu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *