Cristian Badiu

USR PLUS transmite, într-un comunicat de presă, că va depune plângere penală dacă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu îl va demite pe directorul ASSMB și nu își va cere „scuze publice”.

Totodată, USR PLUS  susține că ASSMB și Primăria au impus pentru concursul pentru postul de director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare condiții care „par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”. Postarea a fost distribuită și de Vlad Voiculescu pe pagina sa politică, în prezent președintele USR PLUS București.

Ulterior, Cristian Badiu, vicepreședintele PNL Sector 4 și medic primar chirurgie generală, i-a transmis un mesaj lui Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, menționând că niciodată nu s-a folosit de funcția sa politică pentru a obține un interes personal.

Într-o postare amplă pe Facebook, Badiu a explicat motivele pentru care a decis să se înscrie la concursul pentru ocuparea postului de director la Management Spitale din cadrul ASSMB, subliniind că experiența sa profesioonală va fi de un real folos pentru îmbunătățirea Calității și Performantei în cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei..

„Bună seara, domnule Ministru Vlad Voiculescu ! Încep prin a vă ruga sa nu ștergeți postarea mea (care se regăsește pe pagina dvs oficiala de Fb) care este un legitim drept la replica și va asigur ca dacă o veți face voi posta din nou ori de câte ori va fi necesar!.Având în vedere postarea dumneavoastră din seara aceasta de pe pagina politica de FB Vlad Voiculescu am sa încarc aici CV ul meu profesional cu o activitate de peste 22 de ani în sistemul medical din Romania(cred ca cei care îl vor citi vor vedea ca ma pot prezenta cu tot dreptul la un concurs pentru funcția de director al Direcției ce se ocupa de managementul Spitalelor din București, de sănătatea bucureștenilor) în oglinda cu lista propusă de Dvs și viceprimarul Plus Horia Tomescu conținând persoane care sa fie reprezentanți ai ASSMB în Consiliile de Administratie ale Spitalelor. Pentru cei care nu au răbdare sa răsfoiască cele peste 20 de pagini ale CV ului meu o sa fac un rezumat al pregătirii și experientei mele. Am promovat examenul la Facultatea de Medicină Militara din București (în cadrul UMF Carol Davila) cu al 2 lea punctaj din totalul candidatilor(5 candidati/loc)”, i-a răspuns medicul Cristian Badiu într-o postare pe Facebook.

Cristian Badiu: „Am obținut postul de medic rezident chirurgie prin concurs”

„Am obținut postul de medic rezident chirurgie prin concurs (poziția 66 la nivel național din aproape 10 000 de Candidați). Am devenit apoi medic specialist și ulterior primar chirurgie cu media 9.44 prin examen. Ulterior am decis sa obțin încă o specializare și am studiat încă 4 ani ca medic rezident urologie devenind tot prin examen mexic specialist urolog. De asemenea am îmbrățișat cariera universitara la cea mai prestigioasa universitate de Medicină din tara(UMF CAROL DAVILA) trecând prin concurs prin pozițiile de preparator, asistent universitar și actualmente șef de lucrări Universitar. Am publicat în calitate de autor principal sau coautor peste 150 de articole științifice în reviste românești și internaționale, am absolvit peste 30 de cursuri postuniversutare”, a mai spus medicul Cristian Badiu.
„M-am decis sa ma implic in activitatea de management spitalicesc și am absolvit cursul organizat de Scoala Națională de Management Sanitar a Ministerului Sănătății (Management Spitalicesc) și ulterior am fost timp de 9 luni director al departamentului de Management al Calității la UMF Carol Davila și Consilier personal al Rectorului UMF în legătură directa cu clinicile universitare din București. Opțiunea mea politica este PNL și susțin cu toată puterea liberalismul iar profesia mea este de asemenea una liberala. Nu m-am folosit niciodată de funcția mea politica pentru a obține un interes personal. Pe Primarul General Nicușor Dan l-am cunoscut anul trecut în campania electorala și am purtat cu dansul numeroase discuții despre sistemul medical din București. Având în vedere vasta mea experienta în sistemul medical și CV ul meu profesional Domnia sa mi-a oferit onoarea de a fi consilierul personal al dansului pe probleme de sanatate(15 feb 2021-15 mai 2021) timp în care am vizitat toate spitalele din subordinea Primăriei Capitalei și i-am prezentat domnului Primar situația existenta și un plan de masuri pentru îmbunătățirea calității asistentei medicale în aceste spitale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *