Ludovic Orban anunță că coaliția de guvernare a ajuns la un consens cu privire la forma finală a rectificării bugetare.Totodată, liderul PNL a vorbit despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny, afirmând că liberalii au răbdare și așteaptă să își definitiveze propunerile.

„Am avut mai multe puncte în discuție, în cadrul ședinței coaliției de astăzi. În primul rând, vreau să anunț că ne-am înțeles asupra propunerii de rectificare bugetară, care urmează să fie adoptată de Guvern prin ordonanță de urgență. Practic, au fost îndepărtate ultimele puncte în care mai existau discuții și solicitări, pe diferite teme, și practic am convenit în această seară asupra formulei de rectificare bugetară”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă planul național de investiții Anghel Saligny va fi aprobat înainte de rectificare, președintele PNL Ludovic Orban a explicat:

„Cu siguranță, pentru a putea include creditele de angajament necesare pentru a demara programul, este necesară adoptarea ordonanței de urgență privind PNDL 3, sau planul național de investiții Anghel Saligny, înainte de rectificarea bugetară pentru că la baza rectificării bugetare trebuie să stea acte normative astfel încât să poată fi prevăzute creditele de angajament necesare”, a spus Ludovic Orban.

„Întâi trebuie să se adopte ordonanța de urgență privind planul de investiții. Cu siguranță, vom încerca să adoptăm toate actele normative, inclusiv rectificarea bugetară, într-un termen cât mai scurt posibil”, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban a dezvăluit ce propuneri au avut reprezentanții USR PLUS în ceea ce privește planul național de dezvoltare Anghel Saligny, susținut de PNL.

„Colegii de la USR PLUS au formulat propuneri privind standarde de cost, procedura transparentă, o platformă digitală pentru a urmări fiecare proiect de la semnare până la execuție. Mai sunt și alte, neincluderea proiectelor care au fost în PNDL 1 și PNDL 2, de asemenea, dacă nu se depun documentele solicitate în doi ani, cel care le-a depus pierde dreptul de a primi finanțare”, a explicat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *