A treia doză de vaccin trebuie amânată, consideră directorul Organizației Mondiale a Sănătății, pentru că nu este încă dovedit că administrarea ei ar funcționa cu adevărat. Tedros Adhanom Ghebreyesus a luat atitudine după ce guvernele mai multor țări au anunțat că vor să înceapă vaccinarea cu a treia doză.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că este „dezamăgit” de faptul că țările au încercat să îşi vaccineze întreaga populație în detrimentul persoanelor vulnerabile din alte ţări şi a pus sub semnul întrebării eficacitatea dozelor de rapel.

A treia doză de vaccin trebuie amânată. „Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze”, a spus directorul OMS, potrivit Antena 3.

Tedros Adhanom Ghebreyesus este de părere că țările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor – în special ţările G20 – ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume.

Din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost administrate în 12 țări, a adăugat el.

 

A treia doză de vaccin va fi inoculată și românilor dacă va exista o decizie luată la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății și în cadrul celorlalte foruri internaționale, afirma recent secretarul de stat Andrei Baciu.

Sunt încă prea puține date din practica internațională care să demonstreze o astfel de necesitate, pentru a treia doză de vaccin, a explicat luni seară Andrei Baciu, la Digi24.

Noi discutăm. În momentul de față, nu există date din practica din lumea reală, cum se spune, care să genereze astfel de decizie la nivel internațional. Noi ne aliniem întotdeauna cu deciziile luate de OMS și de celelalte foruri internaționale”, a spus Andrei Baciu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul