Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat – luni, 11 aprilie, în timpul unei conferințe de presă – că această ”operațiune militară specială” (așa cum a fost etichetat războiul din Ucraina, de la bun început, la Kremlin) are ca scop principal blocarea dominației SUA și a statelor occidentale care sprijină politica americană.

”Operațiunea noastră militară specială își propune să pună capăt expansiunilor neîngrădite și cursului neîngrădit către dominația totală a SUA și a altor state occidentale sub ea pe arena internațională”, a transmis Lavrov, citat de agenția TASS.

Lavrov, retoric: ”Nu avem voie să reacționăm la această amenințare, chiar la granițele noastre”

Serghei Lavrov a insistat, de altfel, menționând că ”o astfel de dominație este construită cu încălcări oribile ale dreptului internațional”.

Ministrul rus de Externe a dat ca exemplu Kosovo, pornind de la ideea că independența Crimeei nu poate fi contestată de Ucraina, SUA sau alte state occidentale, dar a adus în atenție și Irakul. În continuare, Lavrov a păstrat linia conform căreia în Ucraina sunt dezvoltate laboratoare biologice care amenință Rusia, iar ”neo-naziștii și ultra-radicalii cresc”.

”Este posibil să recunoaștem independența Kosovo fără un referendum, dar este imposibil să recunoaștem independența Crimeei, declarată în urma unui referendum, observat de sute de reprezentanți străini obiectivi, reprezentanți ai publicului străin. SUA și-au imaginat o amenințare la securității lor naționale, la mii de kilometri distanță, în Irak, dar – când au bombardat-o și nu au găsit nicio amenințare acolo –  nici măcar nu și-au cerut scuze. Și când neo-naziștii și ultra-radicalii cresc chiar la granițele noastre, zeci de laboratoare biologice se creează sub supravegherea Pentagonului, realizându-se câteva experimente care urmăresc în primul rând dezvoltarea armelor biologice – documentele descoperite nu lasă loc de îndoială – atunci nu avem voie să reacționăm la această amenințare, chiar la granițele noastre, nu dincolo de ocean”, a mai spus Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *