Actualitate

Adevărul despre împrumutul de 2 miliarde de euro la FMI pe care Ciolacu urma să îl facă

Adevărul despre împrumutul de 2 miliarde de euro la FMI pe care Marcel Ciolacu urma să îl facă. Florin Cîțu face declarații referitoare la acest împrumut.

„Marcel Ciolacu CONFIRMĂ-PSD avea negociat un imprumut cu FMI! Aseară, la o televiziune a PSD, Marcel Ciolacu a recunoscut că trebuia să luăm un împrumut de cel puțîn 2 miliarde euro de la FMI!. Mai clar : PSD ar fi luat un împrumut de la FMI daca era la guvernare. Vă dați seama ce ticăloși? V-am prezentat documentul care arată clar că PSD a negociat cu FMI reeșalonarea și reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale).”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Banii urmau să meargă la BNR pentru a rezolva probleme ale balanței de plăți. „Marcel Ciolacu minte și nu spune că TOATE împrumuturile de la FMI sunt legate de o reducere a cheltuiuelilor bugetare, în special cele cu salarii și pensii. Ca să vedeți cât de cinici sunt acești socialiști. Nu voi permite așa ceva. Tot Marcel Ciolacu minte și nu spune că banii de la FMI merg direct la BNR și sunt pentru a rezolva probleme ale balanței de plati nu pentru a acoperi cheltuieli de la buget ( de aceea FMI cere reducerea cheltuielilor bugetare pentru că banii de la ei nu pot ajuta la finanțarea deficitului.). Aici poate sunt prea rău când spun că minte. Cioalcu nu are cum să știe aceste detalii pentru că asta ar însemnă să fi citit și înțeles (imposibil partea asta) cum funcționează FMI.”, explică acesta.

„La FMI mergi doar când investitorii nu au încredere în tine”

„ȘI în final Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod și nu spune că NICIO țară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă. La FMI mergi cand nu au incredere investiorii in tine. Singurele țări, ca să vedeți cu cine se compară socialistul, sunt: Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Moldova și Abania. Acolo vrea socialiistul de Marcel Ciolacu să ducă Romania. Alături de aceste țâri.”, continuă el.

Florin Cîțu este de părere că guvernul a gestionat foarte bine până acum criza dublă prin care România trece. „Nu voi permite niciodată așa ceva. Acest guvern a gestionat foarte bine această criza dublă, de santatate și economică iar economia răspunde pozitiv. Suntem transparenți în relația cu toate instituțiile internaționale private și publice, cu agențiile de rating și partenerii noștri de la CE.”, încheie acesta.

Ministrul Finanțelor Publice declară că mai este puțin si vom scăpa de PSD din Parlament.

Related posts

Comisie de anchetă parlamentară pentru achizițiile publice din perioada stării de urgență. Marcel Ciolacu: „Această șmecherie de a face achiziții directe sub masca unei pandemii a fost un furt organizat”

Protecție sporită pentru victimele violenței domestice

Alina Angelescu

Cîțu mesaj critic la adresa opoziției

Alina Angelescu

Pensiile speciale nu vor fi eliminate ci impozitate cu cel mult 85%. Legea e aproape votată

PSD a validat parțial candidaturile pentru alegerile parlamentare. Coarnă și Gavrilescu ocupă poziții eligibile

Andrada Ionescu

Noi informații despre „DNA-ul pădurilor”

Alina Angelescu

Leave a Comment