Adeverința de neinfectat cu coronavirus, emisă de un primar din Suceava
Adeverința de neinfectat cu coronavirus, emisă de un primar din Suceava

Adeverința de neinfectat cu coronavirus a fost eliberată de un primar dintr-o comună suceveană aflată în carantină. Primarul din comuna Pătrăuți a scris negru pe alb că deținătorul adeverinței nu apare în baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ca fiind izolat acasă sau în carantină. Adeverința le folosește locuitorilor comunei din Suceava la munca în Germania, pentru că autoritățile de acolo au cerut forță de muncă în agricultură.

Adeverința de neinfectat a fost eliberată „spre a-i servi susnumitului/ei pentru munca sezonieră în UE” arată Adevărul. Primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, a spus că a eliberat aproximativ 30 de adeverințe și a explicat că documentele i-au fost cerute de localnici pentru a fi prezentate angajatorilor din Germania și Olanda.

Primarul s-a justificat că adeverințele nu aveau rolul de a-i ajuta pe posesorii lor să iasă din carantină sau să călătorească pe distanțe mari.

„Adeverințele erau pentru angajator, ei mi-au spus că le-au fost solicitate de angajatori. Angajatorii doresc să știe dacă persoanele au fost sau nu în carantină. Eu nu le-am spus că pot pleca în Germania cu adeverința asta, că pot ieși din carantina, nu am zis nimic despre Covid-19. Nici nu mi-au spus unde pleacă. Eu am eliberat vreo 30 de adeverințe, dar nu le-am spus că pot trece prin filtrele Poliției cu aceste documente”, a declarat Adrian Isepciuc.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul