Adrian Chesnoiu este audiat la DNA în dosarul care a determinat demisia lui din funcție. Fostul ministru al agriculturii este acuzat de influențarea unor examene pentru ocuparea unor posturi în direcțiile județene ale ministerului.

Voi da declarații după finalizarea anchetei”, a spus Chesnoiu, în fața jurnaliștilor, la sediul DNA Timișoara, unde este audiat luni de procurori, relatează B1TV.

În perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, care era membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg, persoană de încredere a ministrului, o parte din subiectele la probele scrise la concursurile pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv în direcții județene ale ministerului, au notat procurorii DNA în documentele de la dosar.

Subiectele ar fi ajuns apoi la patru candidați „agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii și a cerut ridicarea imunității sale parlamentare

Amintim că DNA a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu pentru ca acesta să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu în legătură cu trucarea unui concurs.

Mai târziu, Adrian Chesnoiu a transmis că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD.

NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! (…)

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a transmis Chesnoiu.

În urma intervenției ministrului, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale de 33.782 lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *