Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru români: ”Să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze!”
adrian streinu cercel

Adrian Streinu-Cercel, medic infecționist, le-a transmis un mesaj românilor subliniind că aceștia „să-şi bage minţile în cap şi să meargă să se vaccineze”.

Oamenii să se gândească că dacă fac această infecţie au următoarele trei variante.

1. Să nu aibă simptome, dar vor infecta în jurul lor.

Adrian Streinu Cecel  Streinu Cercel: De la ATI, scapi sau nu

2. Să dezvolte boala în formă medie sau severă şi să scape.

3. Să ajungă la Terapie intensivă şi să scape sau nu. Dacă scapă, pot scăpa cu sechele şi pot rămâne dependenţi de oxigen pentru foarte mult timp.

Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”, a transmis, luni, la Antena 3, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager Institutului Matei Balş din Capitală.

Adrian Streinu Cercel: E prima dată când m-am vaccinat cu plăcere

Medicul reaminteşte că prin vaccinare se previn boli ucigătoare, iar el s-a vaccinat duminică împotriva Sars Co-V 2 şi a spus că nu au existat reacţii adverse, atunci când a fost întrebat cum se simte.

„Foarte bine mă simt. E prima dată când m-am vaccinat cu plăcere.

M-am vaccinat în ideea că am în jurul meu doar pacienţi COVID. Să am vaccinul şi să nu mă vaccinez ar însemna o prostie fenomenală şi eu cum nu îmi permit să fac prostii, atunci, evident, m-am vaccinat”, a spus medicul Cercel.

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, „dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm”, iar vaccinarea este „singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”.

Streinu Cercel: Acest vaccin anti-COVID nu are virus în el

În plus, medicul Adrian Streinu Cercel asigură că acest vaccin împotriva COVID nu are virusul în el.

„Acest vaccin pe care îl avem noi acum la îndemână nu este un vaccin care să aibă virus în el.

Are o structură de RNA, deci informaţie genetică, care dictează sinteza unei proteine faţă de care organismul face anticorpi. Deci, practic toatĂ lumea se poate imuniza indiferent dacă are o boală imunodeprimantă sau nu.

S-a făcut un amendament la cei cu alergii severe şi care au făcut şoc anafilactic să fie precauţi, atât. În rest, toată lumea se poate vaccina”, a recomandat dr. Adrian Streinu Cercel.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *