”Mâncaţi pe rând sau cu masca pe nas”. Streinu Cercel, sfat pentru românii care iau masa împreună de sărbători

Medicul Adrian Streinu-Cercel i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi petreacă fiecare sărbătorile acasă, iar celor care nu vor să renunţe la a fi împreuna le recomandă să mănânce pe rând sau cu masca pe nas.

“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuşi împreună am un sfat: la masa să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuşi se aşează la masa împreună, să ţină o mască în dreptul nasului şi doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu ştim dacă persoana din faţa noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubaţie, chiar dacă şi-a făcut un test rapid şi a ieşit negativ”, a afirmat Streinu Cercel, la Medika TV.

”Mâncaţi pe rând sau cu masca pe nas”. Streinu Cercel, sfat pentru românii care iau masa împreună de sărbători

În plus, medicul Streinu Cercel eaminteşte că secţiile ATI sunt pline şi avertizează că „deşi toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca şi cum am vrea să murim”.

“De Crăciun şi de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendinţa să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Şi, deşi toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca şi cum am vrea să murim. Când ştim cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulaţia acestui virus, nu purtăm mască tot timpul şi ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceştia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, susţine prof. Streinu-Cercel

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *