Image default
Actualitate

Vlad Voiculescu anunță privatizarea sistemului asigurărilor de sănătate

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăți, are planuri mari cu sistemul asigurărilor. Vlad Voiculescu a vorbit la preluarea mandatului de la Nelu Tătaru despre faptul că este nevoie de o asigurare complementară privată, pe lângă cea de stat, scrie Gandul.

Din chiar prima zi ca ministru al Sănătății, iată că Vlad Voiculescu face publice planurile revoluționare pe care le are.

Vlad Voiculescu: „Vin mai mulți bani”

Cu gândul la bani, Vlad Voiculescu crede că este benefică implementarea asigurării complementare private în sistemul de sănătate din România.

„Asigurări complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem şi o anumită categorie îşi poate achiziționa această asigurare suplimentară”, a spus Vlad Voiculescu. Întrebat dacă nu cumva există pericolul ca românii să nu mai beneficieze de servicii medicale gratuit, ministrul Sănătății a răspuns: „Asta nu înseamnă sub niciun chip ca românii nu vor mai avea acces gratuit la servicii sanitare”.

„Este o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta. Cred că e o reminiscență a discursului PSD și a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 și presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”.

De asemenea, ministrul spune ca nimeni nu va sari randul la vaccinare.

,,Nimeni nu va sări rândul la vaccinare, politicienii nu au prioritate. Mai multe personalități se vor implica în campania de comunicare pe tema vaccinării anti-Covid-19, spune noul ministru al Sănătății,subliniind că nicio persoană nu va avea prioritate pentru a primi vaccinul.

Vlad Voiculescu atrage atenția că ”orice relaxare ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”. Vlad Voiculescu spune, într-un interviu pentru RFI, că ”prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (…). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”.

Related posts

Marcel Ciolacu, atac perfid la adresa lui Florin Cîțu: „Vânzătorul României! Vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi”

Andrada Ionescu

Jumătate de milion de români vor deveni șomeri în a doua parte a anului. Ministrul Muncii analizează o creștere a indemnizației de șomaj

Constantinescu Gabriel

Marius Bereanu

Andrada Ionescu

1 comment

Mihai Tudose, ironic cu ministrul Sănătății: Vlad Voiculescu e noua Elodia, îl caută toată lumea și nu-l găsește - Lumea Politică 6 ianuarie 2021 at 10:21

[…] Vlad Voiculescu atrage atenția că ”orice relaxare ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”. Vlad Voiculescu spune, într-un interviu pentru RFI, că ”prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. […]

Reply

Leave a Comment