Adrian Streinu Cercel: „Salutul cu pumnul este contraindicat”. Medicul recomandă salutul cu mâna la piept

Medicul Adrian Streinu-Cercel, candidat PSD la alegerile parlamentare, i-a sfătuit, vineri, pe români să nu mai salute cu pumnul, pentru că este un gest contraindicat prin care se pot infecta.

„Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi (cu COVID – 19 – n.r.). Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie. Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume: avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat, pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”, a spus Streinu-Cercel la evenimentul de lansare a campaniei electorale a PSD Bucureşti, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Adrian Streinu Cercel i-a sfătuit pe români să schimbe modalitatea de salut şi să salute cu mâna dusă la piept, sau să încline din cap, pentru că vor obţine „acelaşi rezultat”.

Adrian Streinu Cercel, locul doi la Senat

Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, se află pe locul doi la Senat pe lista PSD București, au anunțat Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, duminică, într-o conferință de presă.

Lista candidaților PSD București este deschisă de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Domnul profesor cred că întrunește toate criteriile pentru a fi parlamentar. Ordinea pe liste este o decizie politică. (…) În ceea ce privește candidatura domnului profesor Cercel, decizia a fost deja luată și discutată”, a spus Marcel Ciolacu, la conferința la care a luat parte și Gabriela Firea, fostul edil al Capitale

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *