Un ajutor pentru rudele care au copii lăsați în grijă de părinții plecați în străinătate a fost anunțat de ministrul Gabriela Firea. Ea a spus că pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei va ajunge curând să fie discutat în ședință de Guvern.

Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, care a anunțat acest lucru pe Facebook, pachetul legislativ include mai multe măsuri, printre care un sprijin financiar de 480 de lei pe lună pentru bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Ajutorul a fost propus de Ministerul Familiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și se adresează celor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească.

Ministrul Familiei susține că 69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudelor până la gradul IV. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament”, a mai transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *