Albă ca Zăpada, scena sărutului, a fost criticată de un ziar din California
Albă ca Zăpada, scena sărutului, a fost criticată de un ziar din California

Albă ca Zăpada, scena sărutului, a fost criticată de un ziar din California, care consideră că prințul a comis un abuz „pentru că fata nu și-a dat acordul”. Mai mult, este depășită și nici nu înseamnă „iubire adevărată”.

Comentariul publicației SFGate a fost făcut în contextul în care Parcul Disneyland din California, redeschis recent după aproape un an, a refăcut cu efecte moderne această scenă.

SFGate a insistat că scena sărutului nu ar trebui păstrată deoarece e depăşită, iar Albă ca Zăpada nu și-a dat acordul pentru a fi sărutată.

Nu căzuserăm de acord că lipsa consimţământului în animaţiile de început ale Disney e o problemă serioasă? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e OK când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc? E greu de înţeles de ce Disneyland în 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei”, a notat SFGate, potrivit agențiilor de presă americane, citate de B1TV.

Recenzia a fost ironizată de internauți. „Deci prinţul ar fi trebuit să o lase în sicriul ei de sticlă pentru eternitate”, a comentat unul dintre ei.

„Săraca Alba ca Zăpada nu s-a mai trezit din somnul cel de moarte. Sfârşit! Cred că ştiu care e varianta traumatizantă”, a remarcat un altul.

Iar altcineva a scris: „Pe bune, e doar un basm, nu e menit să fie real. (…) E ridicol, lăsaţi copiii să copilărească!”.

Leave a comment

Lasă un răspuns