avion lufthansa aeroport otopeni alerta bomba 764682

O persoană necunoscută a sunat vineri dimineață la 112 și a anunțat că la bordul unei aeronave de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni se află o bombă, anunță SRI, într-un comunicat. Pasagerii au fost coborâți din aeronavă, iar trupele antitero fac verificări.

Aeronava ar fi trebuit să decoleze la ora 6.00, în această dimineață. În urma alertei, s-a constituit o celulă de criză la nivelul aeroportului formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

„În urma unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 6.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronavă și în acest moment pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări”, anunță SRI, într-un comunicat.

În prezent, echipele speciale verifică avionul și bagajele pasagerilor. „Pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, anunță Poliția Română, într-un comunicat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *