Alertă pentru românii care călătoresc în Grecia, la completarea actelor
Alertă pentru românii care călătoresc în Grecia, la completarea actelor

Alertă pentru românii care călătoresc în Grecia. Turiștii sunt obligați să completeze un formular online, și sunt în pericol de a cădea victime furturilor de date personale și informații financiare.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra pericolului care îi pândește pe românii care călătoresc în Grecia în această perioadă și recomandă utilizarea numai a portalurilor oficiale.

Alertă pentru românii care călătoresc în Grecia. Oamenii trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar la intrarea în țară.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiștii CERT-RO.

Aceștia mai spun că pentru a evita problemele, turiștii trebuie să utilizeze doar site-urile oficiale.

Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr”, au transmis specialiștii CERT-RO.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul