Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează că primele luni ale noului an se anunță dificile pentru că pandemia nu a trecut. „Pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți,” a scris Rafila pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj pe pagina Facebook prin care le urează românilor sănătăte, dar îi avertizează că urmează o perioadă dificilă.

„Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți”, a scris Alexandru Rafila pe rețeaua de socializare.

Ministrul Sănătății Rafila a mai anunțat că pregătește o strategie care va permite trecerea prin pandemie și, ulterior, refacerea sistemului medical.

„Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună. Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite”, a mai adăugat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Totodată, ministrul Rafila le-a mulțumit angajaților din sistemul medical pentru efortul făcut în cei doi ani de pandemie.

„Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși”, a încheiat Alexandru Rafila.

Afirmațiile lui Rafila vin la o zi după ce numărul total de cazuri de infectare cu tulpina Omicron din România a urcat la 92.

Ministerul Sănătății Alexandru Rafila a transmis pe 31 decembrie 2021 că „cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *