alexandu rafila
ALEXANDRU RAFILA

Medicul Alexandru Rafila le-a răspuns, în direct la România TV, inclusiv celor care-l critică din interiorul coaliţiei de guvernare pe motiv că n-ar fi luat măsuri pentru a limita răspândirea infecţiilor cu COVID-19.

Întrebat dacă discută cu colegii din PNL care au lansat atacuri la adresa sa, Alexandru Rafila a afirmat că a răspuns „acelor întrebări fără să polemizez”.

„Vreau să vă spun că nu am niciun fel de problemă. Colaborez extrem de bine cu domnul prim-ministru, cu domnul Ciucă. Lucrurile în interiorul Guvernului funcţionează foarte bine şi premierul de PNL consideră că eu îmi fac bine datoria împreună cu echipa mea care cuprinde şi membri ai PNL. Nu văd niciun fel de problemă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, în direct la România TV.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a dat de înţeles că a primit doar câteva critici din partea colegilor liberali din coaliţie: „una de la domnul Cîţu, alta de la Rareş Bogdan şi oarecum de la purtătorul de cuvânt al PNL”.

„Nu, în afară de două poziţii publice pe care le-am auzit la un moment dat acum câteva săptămâni – una de la domnul Cîţu, alta de la Rareş Bogdan şi oarecum de la purtătorul de cuvânt al PNL – n-au fost altfel de poziţii.Oricât de talentat aş fi eu în gestionarea problemelor sănătăţii publice, nu pot să mă pun cu tulpina Omicron. N-a reuşit nimeni pe lumea asta şi vedeţi că nivelul de infectări, inclusiv în ţări care au 90% vaccinare, este chiar mai mare decât în România. E vorba despre transmisibilitatea unei tulpini virale. Aceste reproşuri nu au legătură cu ministrul Sănătăţii, ci mai degrabă cu biologia”, a afirmat Alexandru Rafila.

Referitor la simplificarea măsurilor de intrare în ţară, ministrul Sănătăţii a explicat de ce a fost luată o astfel de măsură.

„Din punctul de vedere al simplificării şi clarificării nivelului de înţelegere a acestor măsuri, cred că o măsură ca să-ţi atingă efectul trebuie să fie uşor înţeleagă şi uşor aplicabilă. Scurtarea carantinei ţine de faptul că tulpina Omicron produce o incubaţie mai scurtă decât variantele anterioare. Prin scurtarea carantinei, inclusiv neliniştile legat de concediile medicale, sunt de asemenea atenuate”, a conchis dr. Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *