Toate restricțiile COVID vor fi ridicate de Finlanda, prima din UE
Toate restricțiile COVID vor fi ridicate de Finlanda, prima din UE

Toate restricțiile COVID vor fi ridicate de Finlanda, care devine prima țară din Uniunea Europeană care renunță la restricțiile sanitare impuse în toată lumea din cauza pandemiei.

Toate restricțiile COVID vor fi eliminate în Finlanda în februarie, iar autoritățile lucrează deja la un plan etapizat. Prim-ministrul Sanna Marin a precizat că, în cadrul unei întâlniri care va avea loc miercuri, va fi elaborat un plan de anulare a regulilor, cu date precise, relatează B1TV.

În ultimele săptămâni, numărului infectărilor cu Covid-19 a crescut accelerat în Finlanda, pe fondul răspândirii accelerate a variantei Omicron. Cazurile grave sunt însă mult mai puține față de variantele anterioare ale coronavirusului, în majoritatea țărilor europene.

În aceste condiții, guvernul finlandez anulează toate restricțiile impuse împotriva răspândirii coronavirusului. Finlanda susține că vaccinurile și-au demonstrat eficacitatea, ceea ce permite adoptarea acestui plan.

O parte dintre măsuri au fost deja relaxate în Fonlanda

Finlanda a relaxat deja o parte dintre măsurile epidemiologice. Astfel, începând de marți, restaurantele îşi vor putea prelungi programul până la ora 21.00 şi vor servi alcool până la 20.00.

De asemenea, tot atunci, se renunță la controalele la frontieră cu alte ţări din UE şi Schengen. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei foarte contagioase Omicron.

De la începutul pandemiei, Finlanda a înregistrat 470.665 de infectări şi 1.973 de decese asociate COVID-19.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *