Image default
Actualitate

Alexandru Rafila propune ca România să doneze vaccin anti-Covid Republicii Moldova

Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecţia personalului medical.

Potrivit lui Alexandru Rafila, controlul pandemiei reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar, deocamdată, doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

„Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor.
La fel cum virusul nu cunoaşte graniţe, şi lupta cu acesta trebuie să se încadreze în acelaşi registru, pentru a putea cu toţii să revenim cât mai rapid la o viaţă normală”, a spus Alexandru Rafila.

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Capitală, după ce României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranşa „simbol”, care au ajuns în ţară vineri, în ziua de Crăciun.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.

La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite deputatul PSD, Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Related posts

Astăzi, campania de vaccinare intră în etapa a II-a

Andreea Cristescu

Noua etapă de relaxare intrată în vigoare de luni, 15 iunie. Ce activități sunt permise acum în epoca coronavirusului

Măștile medicale se găsesc tot mai greu în farmacii. Recomandările medicilor împotriva gripei

Constantinescu Gabriel

1 comment

Alexandru Rafila acuză: „Amânarea deschiderii şcolilor nu are justificare” - Lumea Politică 6 ianuarie 2021 at 18:34

[…] Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecţia personalului medical. […]

Reply

Leave a Comment