Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecţia personalului medical.

Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecţia personalului medical.

Potrivit lui Alexandru Rafila, controlul pandemiei reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar, deocamdată, doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

„Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor.
La fel cum virusul nu cunoaşte graniţe, şi lupta cu acesta trebuie să se încadreze în acelaşi registru, pentru a putea cu toţii să revenim cât mai rapid la o viaţă normală”, a spus Alexandru Rafila.

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Capitală, după ce României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranşa „simbol”, care au ajuns în ţară vineri, în ziua de Crăciun.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.

La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite deputatul PSD, Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul