Alexandru Rafila cere Guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din vaccinurile anti-COVID

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.

La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite deputatul PSD, Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Alexandru Rafila îl critică pe Nelu Tătaru dar și rapoartele GCS

Alexandru Rafila crede că cifrele comunicate de Guvern cu privire la pandemie nu sunt corecte.

„Dacă eu am un oraș cu 2 milioane de locuitori, a 10-a parte din populația României, peste 30% din cazuri concentrate în București este undeva o problemă, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla din punct de vedere statistic, nu se potrivește.

Mai mult, faptul că am ajuns la limită, la secțiile de terapie intensivă și am ajuns la capacitatea de 1.299 de paturi, ocupată de multe săptămâni și sunt persoane care nu ajung la terapie intensivă și vă spun cu perfectă cunoștință de cauză acest lucru, mie-mi pune niște întrebări”, a adăugat Alexandru Rafila.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *