Alianța USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier. Cioloș: „Președintele e cel care alege”

Propunerea de premier a Alianței USR PLUS este Dacian Cioloș, fostul premier al României: „Noi vom merge cu propunerea inițială de premier și de program de guvernare la consultările cu președintele Iohannis. Președintele e cel care face propunerea de premier după consultări cu toate partidele”, a declarat duminică seară Dacian Cioloș la Antena 3. 

„Evident ne menținem tot ce am promis în campanie, ce am dezbătut cu alegătorii. Domnul președinte e cel care alege”, a mai spus Dacian Cioloș.

Alianța USR PLUS are un scor estimat în exit-poll de 16,1%, valabil pentru ora 21.00 și fără voturile din Diaspora.

Dacian Cioloș spune că USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate la formarea Guvernului

„Avem 40 de anagajamente pe care le-am prezent in campanie și vor fi cartea noastra de negociere pt a participa la constituirea majorității. USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate și credem că vom putea construi majoritatea cu forțe politice care au alte obiective de guvernare. USR PLUS isi va asuma cu maturitate mandatul pe care l-a primit din partea celor care au votat”, a declarat Cioloș.

Dan Barna: Colegii nostri sa fie atenti până dimineața la numărarea voturilor

„Colegii nostri sa fie atenti pana dimineața la numărarea voturilor pentru că fiecare vot contează. Rezultatul alegerilor spun foarte clar că nu se va face reformă in România fără USR PLUS. Mulțumesc celor care au inteles să voteze pentru această schimbare”, a spus Dan Barna.

Ce propunere de premier are PSD

Medicul Alexandru Rafila este una dintre propunerile de premier din partea PSD, a anunţat duminică liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD are un nume de posibil premier, Ciolacu a spus că sunt patru propuneri.

„Sunt vreo patru propuneri până acum. O să hotărăsc împreună cu colegii mei, cum este corect, aşa şi scrie la Statutul partidului. I-am enumerat şi pe Sorin Grindeanu, şi pe domnul Vasile Dîncu, şi pe Mihai Tudose şi mai nou e domnul Alexandru Rafila”, a declarat Ciolacu, la Antena 3

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *