Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare vor începe luni
Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare vor începe luni

Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare vor începe încă de luni, a afirmat premierul Ludovic Orban. Președintele PNL este optimist cu privire la formarea unei majorități parlamentare și a nominalizat și partenerii de discuții: PMP, USR și UDMR.

Cel mai probabil de luni, când vom avea informații cât de cât relevante despre raportul de forțe, vom avea discuții cu PMP, USR, UDMR. Se poate forma o majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban, la B1TV.

Premierul se aștepta însă ca românii să vină în număr mai mare la vot, astfel că din prezența scăzută, PSD a ieșit în avantaj.

A pornit numărătoarea paralelă, centralizăm rezultatele pe care le primim de la reprezentanții noștri din secțiile de votare. Ne așteptam la o prezență mai mare, trebuie să recunosc, de peste 35%. Toate cercetările sociologice indicau o prezență mai mare. E posibil din cauza pandemiei, poate din cauza zilei, a vremii și a multor informații care au speriat oamenii că e risc de infectare dacă merg la vot. Oricum le mulțumesc celor care au venit la vot și mai ales celor care au avut încredere în PNL”, a precizat Orban

Ajunge cât rău a făcut României PSD. România are nevoie de coaliție care să fie ferm angajată în poziția noastră euro-atlantică și care să poată asigura dezvoltarea României, cu ajutorul resurselor de care va dispune”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă USR e marele perdant, urmare a prezenței scăzute la vot, liderul PNL a răspuns: „Nu. Faptul că au venit la vot un număr mai mic de români decât arătau cercetările sociologice nu a avantajat decât PSD. Peste 35%, rezultatele ar fi fost cu totul și cu totul altele”.

Și co-președintele USR-Plus, Dacian Cioloș, a exclus categoric orice alianță cu PSD la guvernare, vorbind despre negocierile pentru formarea Parlamentului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *