USR-Plus nu va negocia cu PSD guvernarea, a spus Dacian Cioloș
USR-Plus nu va negocia cu PSD guvernarea, a spus Dacian Cioloș

USR-Plus nu va negocia cu PSD guvernarea iar o colaborare este exclusă, a declarat duminică seara Dacian Cioloș, după anunțarea rezultatelor la exit-poll.

„Românii nu au dat niciunui partid mandat clar să formeze singur Guvernul. Vom avea de-a face cu un Guvern de coaliție.

Vom participa la discuțiile pentru formarea unei majorități de guvernare.

Punctul nostru de vedere este clar: USR-PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare.

Credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă și de modernizare a României cu forțe politice care au astfel de obiective”, a spus Dacian Cioloș

„E o evoluție istorică. Am dublat prezența în Parlament. USR-PLUS va fi de data asta nu doar principală forță de opoziție care face agenda în Parlament, dar USR-PLUS, așa cum arată lucrurile acuma, e partidul care va determina agenda viitorului Guvern, iar aceasta va fi modernizatoare”, a mai spus liderul USR-Plus.

„Nu vom abdica de la cererile noastre de reformă şi de modernizare a ţării. Cu acest obiectiv vom participa şi vom iniţia discuţiile pentru formarea unei majorităţi de guvernare. USR PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea, avem un program de guvernare, avem 40 de angajamente pe care le-am prezentat în campanie şi care vor fi cartea noastră de căpătâi pentru orice negociere de construire a unei majorităţi. Vom începe aceste discuţii pornind de la obiectivele de guvernare şi abia apoi putem discuta celelalte detalii. Pentru acest deziderat, USR PLUS este pregătit să poarte discuţii cu acele partide politice care vor o guvernare onestă şi competentă. Şi din punctul nostru de vedere este clar: USR PLUS nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare. Credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă şi de modernizare a României cu forţe politice care au astfel de obiective în programul de guvernare”, a adăugat Cioloș.

USR-Plus nu va negocia cu PSD guvernarea. Cu siguranță, românii nu își doresc ca un singur partid să conducă România, astfel ca urmează un guvern de coaliție, a atras atenția liderul USR-Plus.

„Dacă datele pe care le avem acum vor confirma numărătoare voturilor finală, e clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid să formeze singur Guvernul. Deci vom avea de-a face cu un guvern de coaliţie. Noi, la USR PLUS, considerăm că am primit un mandat foarte clar din partea celor care ne-au susţinut. În ciuda pandemiei sau poate tocmai datorită pandemiei, România are nevoie în următorii ani de modernizare, de reforme profunde. Trebuie să construim pe o fundaţie solidă şi curată, de onestitate şi profesionalism şi acesta este mandatul cu care USR PLUS merge în Parlament şi acesta este mandatul cu care USR PLUS va negocia intrarea la guvernare”, a afirmat Dacian Cioloş.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *