Ambasadorul israelian: Marcel Ciolacu a fost implicat "din culise la eliberarea ostaticilor"
Ambasadorul israelian: Marcel Ciolacu a fost implicat "din culise la eliberarea ostaticilor"

Ambasadorul Reuven Azar și-a marcat finalul mandatului în România subliniind legăturile profunde dintre cele două țări și vorbind despre ajutorul pe care România l-a acordat statului Israel. Diplomatul israelian a evidențiat caracterul special al relației româno-israeliene, declarând: „Acești doi ani în România au fost extraordinari pentru noi, pentru că România şi Statul Israel au o relaţie unică. Este o relaţie de 1.000 de ani, este o legătură între popoare.”

Azar a punctat contribuția semnificativă a israelienilor de origine română la dezvoltarea ambelor țări, menționând că peste un milion de israelieni cu rădăcini românești au influențat diverse domenii, de la cultură și arhitectură până la economie, transmite Adevărul.

Referindu-se la evenimentele recente, ambasadorul a apreciat reacția României în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie, cu referire la Marcel Ciolacu: „Aş vrea să îi mulţumesc premierului Ciolacu pentru gestul său de a fi primul şef de Guvern care a venit la Ierusalim după atacurile de pe 7 octombrie, alături de miniştrii Tîlvăr şi Odobescu.”

Diplomatul a dezvăluit că a fost implicat „din culise la eliberarea ostaticilor”, fără a oferi detalii suplimentare despre acest aspect sensibil al activității sale.

În încheierea mandatului său, Azar a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant al României și pentru modul în care mass-media română a relatat evenimentele din Israel.

Noul ambasador al Israelului în România, Lior Ben Dor, își va începe mandatul în luna august, continuând tradiția relațiilor strânse dintre cele două țări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *