Premierul Marcel Ciolacu apără Ordonanța antidrog cu testele pozitive la Nurofen: "Nu e o catastrofă să rămâi două zile fără permis"
Premierul Marcel Ciolacu apără Ordonanța antidrog cu testele pozitive la Nurofen: "Nu e o catastrofă să rămâi două zile fără permis"

În pofida unei petiții semnate de peste 150.000 de români care cer retragerea Ordonanței antidrog, premierul Marcel Ciolacu continuă să susțină utilitatea acestei măsuri legislative. Într-o declarație recentă, șeful Guvernului a minimalizat impactul potențial al ordonanței asupra șoferilor, afirmând: „Nu e o catastrofă să rămâi două zile fără permis”.

Ordonanța în cauză a stârnit controverse, în special datorită prevederii conform căreia șoferii care refuză testarea antidrog pot rămâne fără permis până la obținerea rezultatelor testelor biologice, proces care poate dura luni întregi. Criticii ordonanței au subliniat și problema aparatelor de testare antidrog care, în unele județe, pot da rezultate fals pozitive în până la jumătate din cazuri, inclusiv după banale pastile luate pentru răceală.

Ciolacu a justificat necesitatea legii, făcând referire la accidentul tragic din 2 Mai: „Cred că legea e bună, pentru că ne amintim de (accidentul din) 2 Mai. Această lege e și în Germania, și în Spania, e peste tot.” El a subliniat importanța unui răspuns rapid din partea statului, sugerând că un interval de 48-72 de ore pentru obținerea rezultatelor testelor de sânge ar fi rezonabil, transmite B1TV.

Referindu-se la posibilitatea rezultatelor fals pozitive, premierul a declarat: „Am înțeles că dacă iei nurofen poate fi testul pozitiv, se face testul de sânge și în 48 de ore se dă răspunsul.”

Ciolacu a recunoscut existența unor probleme legate de capacitatea de procesare a testelor, în special la IML București, dar a promis că se vor lua măsuri pentru remedierea situației: „Luni voi discuta cu ministru Finanțelor. Un astfel de aparat de testare e 300.000 de euro, nu e un capăt de țară pentru un stat ca România.”

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *