Circulația rutieră pe DN 7 Valea Oltului se închide pentru o lună. Care sunt rutele ocolitoare
Circulația rutieră pe DN 7 Valea Oltului se închide pentru o lună. Care sunt rutele ocolitoare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat închiderea circulației rutiere pe DN 7, în zona Valea Oltului, începând de luni, 8 iulie, pentru o perioadă de o lună. Măsura este necesară pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului în cadrul construcției autostrăzii Sibiu-Pitești.

Ce înseamnă închiderea Văii Oltului:

– Circulația va fi oprită zilnic între orele 06:00 și 20:00

– Vor fi permise doar vehiculele instituțiilor de intervenție, însoțite de echipaje ale constructorului

– Riveranii vor beneficia de două intervale speciale (07:30-08:00 și 16:30-17:00) pentru deplasarea la/de la serviciu

CNAIR a stabilit rute ocolitoare pentru diferite tipuri de vehicule și a ridicat restricțiile pe aceste trasee alternative. Printre variantele propuse se numără:

– Pentru vehicule grele: București – A3 – Ploiești – DN1A – Brașov – DN1 – Veștem

– Pentru vehicule ușoare: utilizarea drumurilor naționale și județene din proximitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, potrivit PsNews: „Este o decizie pe care mi-o asum alături de colegii de la CNAIR. Autostrăzile sunt mult mai importante decât alegerile și nu au culoare politică.”

În paralel, CFR a anunțat modificări și suplimentări ale trenurilor în zonă. Compania va dubla capacitatea de transport, în special pe ruta Râmnicu Vâlcea – Lotru – Sibiu.

Cu toate acestea, Asociația Pro Infrastructură critică decizia, susținând că închiderea nu este cea mai bună soluție și estimând că perioada de restricții ar putea depăși o lună.

Această măsură va avea un impact semnificativ asupra traficului în zonă și asupra comunităților locale, dar este considerată esențială pentru progresul construcției autostrăzii Sibiu-Pitești, un proiect crucial pentru infrastructura rutieră a României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *