Amenzi pentru terenurile lăsate în paragină în sectorul 3!
Proprietarii au obligația să igienizeze permanent terenurile pe care le dețin. Cu toate acestea, foarte multe imobile sunt lăsate în paragină, unele fiind transformate în locuri de depozitare a deșeurilor.
Zero toleranță pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile! 021/9543, apelabil 24/24, sau direct aici pe Facebook pe pagina Politia Locala Sector 3 Oficial. Aici semnalăm, și chiar vă încurajez să ne implicăm cu toții, când vedem terenuri, o să o spun cât se poate de simplu și direct, mizerabile.
Da, proprietarii au drepturi, dar AU ȘI OBLIGAȚII”, a punctat primarul sectorului 3, Robert Negoiță.
În conformitate cu prevederile art. 9(2), lit. i din H.C.G.M.B. nr. 120/2010, privind normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, „proprietarii au obligaţia să asigure o permanentă stare de salubrizare şi igienizare pe terenurile pe care le deţin cu orice titlu. Aceste terenuri vor fi obligatoriu împrejmuite”.
Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a terenurilor insalubre. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului, acționează atât preventiv, cât și prin aplicarea de sancțiuni. Astfel, proprietarii/deținătorii legali sunt, într-o primă fază, notificați. Ulterior, ei primesc
amenzi proporționale cu gravitatea problemelor.
După identificarea terenurile neîngrijite, proprietarii sunt somați să le igienizeze. Neconformarea este sancționată cu amenzi cuprinse între 2.000 si 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 3.000 si 5.000 de lei pentru persoanele juridice.
Primăria sectorului 3 avertizează că aceste terenuri pun în pericol sănătatea cetățenilor și strică imaginea sectorului.
Terenurile insalubre pot fi semnalate direct pe Meesenger-ul paginii de Facebook Politia Locala Sector 3 Oficial.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.