Cel mai negru scenariu este avansat de vicepreședintele ANRE
Cel mai negr

Cel mai negru scenariu este avansat de vicepreședintele ANRE pentru această iarnă. Trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău din punct de vedere energetic, spune Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte instituției.

Trebuie să umplem depozitele de gaze la maximum posibil, în niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de UE, ci să mergem spre 90% sau 95%, consideră vicepreședintele ANRE.

Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE, potrivit PsNews.

Zoltan Nagy-Bege a mai spus că „trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil”.

În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină”, a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut”, a mai spus Zoltan Nagy-Bege.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *