Amenzile pentru mediu vor fi mărite, a anunțat ministrul de profil
Amenzile pentru mediu vor fi mărite, a anunțat ministrul de profil

Amenzile pentru mediu vor fi mărite, a anunțat ministrul de profil Tanczos Barna. Însă, nu e suficient ca această instituție să dea amenzi, pentru că e nevoie de implicarea și responsabilitatea cetățenilor, a autorităților și a companiilor pentru a avea cu toții un mediu curat.

S-a constituit un grup de lucru la nivelul Ministerului Mediului și Ministerului Justiției în vederea majorării amenzilor în cazul infracțiunilor de mediu, a precizat Tanczos Barna într-o emisiune B1TV. El a lăudat activitatatea instituției conduse de Octavian Berceanu, explicând că pentru o natură curată, mai e nevoie și de responsabilitate, precum și sancțiuni mai puternice – amenzile pentru mediu.

A văzut foarte multe autorități locale care sunt tot mai responsabile și, dincolo de activitatea prevăzută și de lege de colectarea deșeurilor selectiv, mai organizează și activități de ecologizare, se duc până în pădure, pe malurile râurilor și colectează tot ce găsesc acolo.

Din păcate, am văzut și foarte multe, în ultima perioadă, autorități nu departe de București, de exemplu, care pur și simplu se duc și îngroapă deșeurile: vin cu basculanta, sapă o groapă pun acolo tot.

Colegii mei de la Garda de Mediu au găsit în foarte multe zone. Din ianuarie, Garda de Mediu a devenit o instituție de forță, care acționează eficient, prompt și fără discriminare, deci nu mai există nici coloratură politică și altele…

Garda de Mediu e o instituție eficientă, dar nu va reuși niciodată să amendeze cât pot oamenii să arunce. Dacă nu responsabilizăm cetățeanul, autoritatea locală și companiile, nu vom reuși niciodată să fim eficienți.

Vom mări amenzile și sancțiunile penale.

Am înființat un grup de lucru cu ministrul Stelian Ion. Ministerul Justiției și Ministerul Mediului. Au fost patru ședințe la Ministerul Justiției, una la Ministerul Mediului pentru a reîncadra, în funcție de gravitate, anumite apte împotriva mediului și a majora sancțiunile la ele. Una dintre aceste fapte e organizarea de rețele de transport și depozitare de deșeuri”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul