Anchetă a Consiliului Concurenței privind posibile înțelegeri în defavoarea pensionarilor
Anchetă a Consiliului Concurenței privind posibile înțelegeri în defavoarea pensionarilor

Autoritățile verifică dacă pensionarii au fost păcăliți să plătească suplimentar pentru documentația necesară recalculării pensiilor.

Consiliul Concurenței a anunțat declanșarea unei investigații privind o posibilă înțelegere pentru fixarea prețurilor de către companiile care furnizează servicii arhivistice cetățenilor care solicită eliberarea documentelor necesare recalculării pensiilor. Autoritățile verifică dacă pensionarii ar fi fost păcăliți să plătească suplimentar pentru documentația necesară pentru a demonstra dacă au avut și alte venituri, cum ar fi sporuri sau prime.

Potrivit unui comunicat, o serie de firme active pe această piață sunt bănuite că și-au coordonat comportamentul comercial prin accesul la informații sensibile, cu implicarea Patronatului Întreprinderilor de Arhivare Fizică și Electronică din România (PIAFER), transmite B1TV.

În acest context, au fost efectuate inspecții inopinate la sediile PIAFER și ale unor companii precum Arhivatorul CBMS SRL, Danielle Digital SRL, Viltehnica SRL, Stefadina Comserv SRL, Uberum SRL, SDA – Servicii De Depozitare Și Arhivare SRL și Global Archive Management SRL.

„În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri”, se arată în comunicat.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *