Nicușor Dan critică ideea mutării alegerilor prezidențiale în septembrie: "E absurd”
Nicușor Dan critică ideea mutării alegerilor prezidențiale în septembrie: "E absurd”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la discuțiile din coaliția de guvernare privind posibila mutare a alegerilor prezidențiale din această toamnă în septembrie. Nicușor Dan consideră această idee „absurdă” și pledează pentru revenirea la calendarul constituțional.

Privesc de la distanță dezbaterea din spațiul public despre data alegerilor prezidențiale, însă cred că e necesar să punctez că e nevoie de o revenire la calendarul constituțional”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

El a avertizat că o campanie electorală pentru alegerile prezidențiale desfășurată în plină vară ar însemna ascunderea ei de ochii cetățenilor. „Cetățenii trebuie să fie informați atunci când își aleg președintele și pentru asta e nevoie de timp”, a subliniat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei consideră necesară respectarea calendarului constituțional pentru prezidențiale, arată B1TV.

Acesta a tras un semnal de alarmă și asupra faptului că, la această dată, nici măcar candidații partidelor nu sunt încă cunoscuți: „E absurd să avem alegeri în septembrie când astăzi nu știm încă nici candidații partidelor.”

Prin urmare, Nicușor Dan pledează pentru respectarea calendarului constituțional privind organizarea scrutinului prezidențial, pentru a asigura transparența și informarea corespunzătoare a cetățenilor în vederea alegerii președintelui României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *