Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă 2023-2024 între sindicatul Metrorex și administrație au eșuat, determinând angajații Metrorex să se pregătească pentru o posibilă grevă. Sindicaliștii au respins oferta de creștere a salariilor, considerând-o nesatisfăcătoare și neconformă cu mandatul acordat de Consiliul General al sindicatului.

Conform informațiilor furnizate de Club Feroviar, conducerea USML (Unitatea-Sindicatul Liber Metrou) a primit o ofertă de creștere a salariilor din partea Metrorex, care consta într-o majorare de 3,3% începând cu 1 august 2023, sau de 4,2% începând cu 1 septembrie 2023, sau de 5% începând cu 1 octombrie 2023.

Cu toate acestea, comisia de negociere a USLM nu a fost de acord cu oferta și a considerat că aceasta este nesatisfăcătoare și nu respectă mandatul primit de la Consiliul General al sindicatului. Ca urmare, sindicatul va iniția strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Comisia de negociere a USLM nu a fost de acord cu această propunere de creștere salarială, întrucât este nesatisfăcătoare și mai ales nu este conformă cu mandatul dat de către Consiliul General al USLM. De aceea, de mâine vom trimite în teritoriu tabele prin care să vă exprimați acordul pentru declararea conflictului colectiv de muncă. Așa cum am susținut întotdeauna lupta este continuă și permanentă. A venit momentul luptei acerbe pentru a ne menține nivelul de trai, iar pentru asta trebuie să fim uniți, pentru că fără UNITATE nu va exista un viitor”, transmite USLM.

După oferta primită din partea Metrorex, angajații s-au declarat a fi nemulțumiți, iar de vineri va începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Menționăm că în anul 2022, când salariile angajaților Metrorex au fost majorate cu 7,5%, unii sindicaliști au fost nemulțumiți, susținând că această creștere salarială a fost insuficientă și că a avut un efect limitat asupra nivelului de trai al angajaților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *