Anul școlar ar trebui lungit în România, consideră fostul ministru Funeriu
Anul școlar ar trebui lungit în România, consideră fostul ministru Funeriu

Anul școlar ar trebui lungit în România, consideră fostul ministru al educației Daniel Funeriu. Lipsurile s-au văzut mai ales în timpul pandemiei, când cursurile s-au desfășurat online, dar au accentuat ceea ce se poate vedea cu ochiul liber: avem mulți elevi slab pregătiți și unii profesori la fel de slab dezvoltați profesional.

Daniel Funeriu consideră obligatorie lungirea anului școlar, pentru o mai bună pregătire a elevilor.

Aș mai spune că l-am văzut pe domnul ministru spunând că vrea să lungească anul școlar, eu aș fi făcut-o deja de acum. Este obligatoriu să lungim anul școlar în România, pandemie sau ne-pandemie. Vă reamintesc că un elev german, după 12 ani de studii, va fi petrecut doi ani și jumătate mai mult în școală pentru că ei au 46 de săptămâni de școală, în loc de 37, câte avem noi”, a explicat fostul ministru, la B1TV.

Pandemia a schimbat în mod ireversibil stilul în care ne educăm copiii, a mai spus fostul ministru Daniel Funeriu.

Aș vrea aici să fiu foarte clar. Pandemia a schimbat în mod ireversibil stilul în care ne educăm copiii. În particular, ca să nu o mai dăm după copac, că toată lumea vorbește așa în eufemisme, dar eu o să o spun direct, părinții care s-au ocupat de copiii lor în pandemie și au suplinit ceea ce școala nu a putut să ofere copiilor au astăzi copii mai bine pregătiți. Pandemia ne-a arătat, pe lângă o serie de multe deficiențe, și faptul că implicarea părinților în educarea propriilor copii e un lucru esențial”.

(…)

Nu ne-am vaccinat, bănuiesc, așadar, că acest val al variantei Delta va fi mai puternic în România decât altundeva, așa că nu pot să vă spun astăzi cum va începe școala, dar ce pot să vă spun este că părinții pot să suplinească ceea ce școala nu poate oferi în pandemie și nu numai”, a adăugat Daniel Funeriu.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *