IGSU a cumpărat 30.000 de bocanci și ghete pentru pompieri. Toate încălțările se adună la Depozitul de Rezerve Proprii Mizil din localitatea Mizil. Comenzile vor fi date în tranșe.

Un milion de euro pentru încălțările pompierilor

IGSU urmează să plătească timp de 48 de luni pentru bocancii și ghetele pompierilor un milion de euro. Contractul de 4,1 milioane de lei la care se adaugă TVA a fost atribuit către o firmă din București.

Lenox Prod va primi comenzi de maxim 30.000 de perechi de încălțăminte la un preț mediu de 84 de euro pe fiecare pereche. Firma are 84 de angajați și a mai avut contracte cu instituții din subordinea MApN sau a Ministerului de Interne. Firma a beneficiat de mai multe finanțări europene.

„Discriminare” la IGSU

Femeile din subordinea lui Arafat urmează să primească ghete cu șiret. Contractul atribuit de IGSU prevede altceva pentru bărbați. Pompierii vor fi echipați cu bocanci pentru cadre militare.

Nu se specifică diferența între cele două tipuri de încălțăminte și nu știm care va fi echipamentul pentru femeile care participă efectiv la stingerea focului. Datorită secretomaniei instituționale nu este cunoscut nici numărul de angajați al IGSU, dar probabil că este undeva în jur de 7000 de persoane.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *