Motorola Solutions România singura participantă la procedura de achizitie pentru echiparea MAI cu bodycam-uri. Ultimul lot de 5000 de camere a ajuns în posesia instituțiilor.

“Avand în vedere necesitatea dotării personalului MAI cu bodycam-uri, se încheie un contract cadru de furnizare pentru achiziția de camere video portabile”, se menționează în caietul de sarcini.

Jandarmeria, Poliția, Poliția de Frontieră, Direcția Generală Anticorupție dar și Poliția de Frontieră au achiziționat bodycam-uri de 8.3 milioane de lei.

Se motivează această achiziție prin faptul că își vor permite desfășurarea în continuare și în condiții optime dar și cu performanțe îmbunătățite a executării misiunilor din competență.

Obiectivele acestei achiziții îl constituie îmbunătățirea calității serviciului public asigurat de autoritățile contractante.

Specificitatea achiziției este asigurarea unei protecții sporite a cetățeanului precum și a autorităților publice în interacțiunea cu aceștia.

Prezența sistemului audio-video portabil plasat pe uniformă va fi semnalizat prin intermediul unei pictograme. Sistemul are încorporat un sistem GPS și coordonatele sunt adăugate în metadatele videoclipului.

Capacitatea de stocare este de minim 64GB și este integrată, nedetașabilă. Aceasta nu va putea fi accesată la conectarea directă a PC sau WI-FI.

Motorola Solutions Romania nu se află la prima livrare de astfel de echipamente către instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *