Jandarmeria se pregătește de război. Instituția din subordinea M.A.I cumpără veste și căști antiglonț ca și când ar avea de înfruntat armata, nu ultrașii din galerie.

Jandarmeria plătește un milion și jumătate pentru vestele antiglonț

5000 de jandarmi urmează să fie dotați cu veste și căști antiglonț. Echipamentele urmează să fie livrate pe durata a patru ani. În total Jandarmeria va achita 6,7 milioane de lei la care se adaugă TVA. Practic, dotările vor scoate din bugetul Jandarmeriei aproape opt milioane de lei. Prețul unui set de protecție antiglonț format din vestă și cască ajunge să coste 1600 de lei.

Contractul a fost câștigat de o firmă care are un singur angajat conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.  International Consultants and Business Company SRL a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri totală de 2 milioane de lei, aproape un sfert din afacerea cu Jandarmeria. În 2019 firma gratulată cu contractul de opt milioane de lei a făcut afaceri de numai 100.000 de lei și a avut un profit cât trei echipamente antiglonț.

Maior controversat în spatele firmei câștigătoare

Firma a avut de-a lungul timpului mai multe contracte cu Jandarmeria Română, precum și cu Inspectoratul General al Poliției Române.

În trecut firma se numea Gift House Solutions. Ea a fost fondată de Guo Jinnan, Mihail Vornicov și Vali Daniela Filip. Guo Junnan este președinta Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România. Mihail Vornicov este un fost maior de poliție care răspundea de chinezi în anii 90. Numele lui apare și în scandalul Bancorex.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *