Austria și Ungaria nu se vor implica militar în războiul din Ucraina. Cele două state sunt decise să nu ajute militar această țară, pentru a preveni „escaladarea conflictului”, au anunțat miniștrii Apărării celor două țări.

Atât Ungaria, cât și Austria au lideri foarte apropiați de Moscova, iar miniștrii apărării au făcut anunțul după o întrunire la Budapesta.

Cei doi miniștri au spus că pozițiile țărilor lor sunt „clare”, în sensul de a nu ajuta militar Ucraina „pentru a preveni escaladarea conflictului”, informează Kyiv Independent, potrivit B1TV.

Oficialul maghiar a mai precizat că Ungaria doar va oferi ajutor umanitar refugiaților ucraineni.

Amintim că, la finele anului trecut, Ungaria, considerată cea mai coruptă țară din UE, a blocat prin veto un ajutor macrofinanciar pentru Ucraina de 18 miliarde de euro, propus de Comisia Europeană.

Vom căuta o soluţie susţinută de cele 26 de state membre (fără Ungaria)”, a transmis, la vremea respectivă, Zbynek Stanjura, ministrul de Finanțe din Cehia, țară care deținea atunci președinția UE.

Și, recent, ministrul austriac de Externe a declarat că Austria nu vrea ca „Rusia să fie umilită” în conflictul din Ucraina.

Este important că păstrăm proporțiile, să păstrăm măsura. Să nu exagerăm. Să nu interzicem vizele pentru 144 de milioane de ruși. Trebuie să recunoaștem că Rusia nu se mută și că istoria nu se schimbă. Rusia va rămâne parte a istoriei și culturii europene”, a declarat Alexander Schallenberg, ministrul austriac de Externe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *