Primăria Municipiului Lugoj investește peste 5 milioane de euro pentru transformarea unei foste cazarme într-un Centru Cultural Multifuncțional. În perioada 1868-1920, cazarma a funcționat ca unitate militară, apoi a devenit depozit militar pana în anul 2005, când a fost preluată de Consiliul Județean Timiș, în proprietatea publică a județului. În 2013, clădirea a fost preluată de Consiliul Local al Municipiului Lugoj și inclusă în domeniul public al orașului. În prezent, clădirea nu este funcțională.

Imobilul fostei cazărmi „Principele Nicolae” este compus din construcții cu suprafața utilă de peste 3.290 de metri pătrați și teren cu suprafața de 6.871 de metri pătrați.Pentru realizarea Centrului Cultural Multifuncțional se va realiza extinderea și recompartimentarea cazarmei. Anumite corpuri de clădire urmează să fie demolate și se va realiza mansardarea cazarmei, pentru a fi create două spații noi în care să se desfășoare diferite activități socio-culturale. Centrul va avea spații pentru diverse activități socio-culturale precum expoziții, ateliere de creație și cursuri de instruire. La etaj se vor realiza două terase circulabile, amplasate lângă zona de acces, și șapte balcoane, toate deschise, neacoperite. Imobilul va fi totodată extins cu un nou corp, pe parter, unde vor fi grupuri sanitare. În curte va exista un spațiu de joacă pentru copii, dar și o terasă exterioară acoperită, pentru susținerea vegetației. În fața scenei va fi creat un amfiteatru cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală a investiției este de 25,2 milioane de lei, cu TVA, adică 5,2 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *