Autostrada Moldova. Construcția primelor sectoare începe în 2022
Autostrada Moldova. Construcția primelor sectoare începe în 2022

Autostrada Moldova. Construcția primelor sectoare va începe anul acesta, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, cu lucrările la primul tronson, Ploiești-Buzău.

„24 ianuarie 2022. A7 – Autostrada Moldovei. Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova!” a transmis ministrul Transporturilor, cu ocazia Unirii Principatelor Române.

„Ploieşti-Buzău: 63,25 km. Contractele pentru cele 3 loturi ale acestei secţiuni urmează să fie semnate. Buzău-Focşani: 82,44 km. A fost aprobat Proiectul Tehnic! ”Lansarea în licitaţie a contractului pentru construcţia acestei secţiuni a intrat în linie dreaptă”, a mai spus Sorin Grindeanu.

„Sunt primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, mai spune ministrul în postare.

Autostrada Moldova, avizată în acte

Consiliul Tehnico Economic al CNAIR a avizat proiectul tehnic pentru autostrada A7 Buzău – Focșani, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„O veste bună pentru un sector important din A7 – Autostrada Moldovei! Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a avizat astăzi proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani ce va avea o lungime de peste 82 de km”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, acest pas este unul important pentru construcția autostrăzii Moldovei, iar acum CNAIR poate începe pregătirea documentației pentru scoaterea la licitație a contractului de execuție.

Suma necesară pentru construcția autostrăzii Buzău – Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *