Averea lui Cristian Burci este în continuare sub sechestru
Actualitate

Averea lui Cristian Burci este sub sechestru. Judecătorii au respins contestația patronului „Adevărul” și „Prima TV”

Averea lui Cristian Burci este în continuare sub sechestru după ce magistrații au respins contesația patronului media. Burci este deținătorul ziarului „Adevărul” și „Prima TV” și este cercetat pentru mai multe infracțiuni de crimă organizată, alături de alte zece persoane.

„În dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă, dosarul nefiind soluționat până la această dată”, a transmis DIICOT într-un răspuns către publicația ziare.com.

Potrivit sursei citate, sechestrul asigurător a fost pus într-un dosar mai vechi al lui Cristian Burci, instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societății Romvag Caracal. Cazul a fost preluat la DIICOT Central. Ancheta a fost demarată în 2016, când procurorii DIICOT l-au reținut pe omul de afaceri. Propunerea de arestare a acestuia a fost respinsă, iar Cristi Burci a fost cercetat timp de mai multe luni sub control judiciar.

Averea lui Cristian Burci este în continuare sub sechestru. Curtea de Apel București a respins contestația lui Burci cu privire la instituirea sechestrului, arată datele de pe portalul instanțelor.

„În temeiul art.250 alin.1, 4 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul BURCI CRISTIAN-IONEL împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa din data de 01 iulie 2020, emisă în dosarul de urmărire penală nr.3846/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 27 iulie 2020”, a hotărât instanța de judecată în cazul lui Cristian Burci.

Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență arată sursa citată.

Leave a Comment