Bogdan Matei, senator PSD, despre explozia prețurilor RCA din ianuarie
Bogdan Matei, senator PSD, despre explozia prețurilor RCA din ianuarie

Bogdan Matei, senator PSD, a explicat că, odată ce prețurile au crescut, acestea nu revin la nivelul inițial și a avertizat că începând cu 1 ianuarie 2024, toată lumea va avea de suferit.

Bogdan Matei crede că ineficiența Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și managementul acesteia au condus la o situație dificilă, cu implicații negative asupra bugetului de stat. Matei a subliniat într-o emisiune B1TV că majorarea prețurilor la polițele RCA va afecta pe toată lumea și că plafonarea acestora nu va împiedica creșterea costurilor.

Este foarte clar că ineficiența ASF-ului, managementul de acolo, ne-a adus unde ne-a adus, la o gaură imensă în bugetul de stat, pentru că toate se răsfrâng asupra bugetului de stat și, sigur, că începând de mâine vom avea oameni ce nu știu ce se va întâmpla sau poate că astăzi foarte mulți se vor uita, din nou, în documente, ca mâine toată lumea să meargă să-și facă din nou o nouă poliță de asigurare, care va fi și mai scumpă, chiar dacă avem totuși o plafonare.

Îl ascultam aici pe domnul Negrescu, spunând că își dorește ca la anul să se facă o echilibrare a pieței. Păi e foarte greu și știm foarte bine, că avem experiența respective. Când prețurile au explodat, indiferent dacă vorbim de reașezare, acestea nu mai revin la prețul inițial înainte de explodare, deci e foarte clar că oamenii în 2024, la 1 ianuarie vor avea de suferit, adică noi toți

Și atunci, din punctul meu de vedere, e foarte greu acum și nu sunt adeptul să arunc vina în curtea cuiva, dar repet, ASF-ul, din acest punct de vedere, nu și-a făcut treaba și îmi pare rău să spun acest lucru”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *