Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre pensiile din decembrie
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre pensiile din decembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunță că pensiile vor fi plătite până la jumătatea lunii decembrie. Ea vrea să îi liniștească pe pensionarii care se temeau că nu își vor primi drepturile din cauza întârzierile cauzate de greva din casele de Pensii.

Simona Bucura-Oprescu a dat asigurări că toate pensiile în sistemul public de pensii vor fi plătite până pe data de 12 decembrie.

Într-o emisiune PsNews, ministrul Muncii a subliniat că pensionarii nu trebuie să își facă griji cu privire la întârzieri, asigurându-i că până pe 12 decembrie toate pensiile vor fi achitate în mod normal. Ministrul Muncii a informat că demersurile necesare au fost făcute de către Casele Teritoriale de Pensii, Casa Națională de Pensii Publice, ANPIS și AJPIS, pentru a asigura că veniturile românilor, inclusiv pensiile, vor fi primite la timp.

Bucura-Oprescu a explicat că factorii poștali au început deja distribuirea pensiilor, iar cei care primesc pe card vor primi banii după data de 12 decembrie. Pentru beneficiile și prestațiile sociale, cum ar fi alocația de stat pentru copii și stimulentul de inserție pentru mame, acestea vor fi acordate conform programului obișnuit, după data de 8 decembrie.

Este important ca românii să știe că în decembrie nu vor exista întârzieri, nici la pensii, nici la celelalte beneficii și prestații sociale. Atât colegii noștri de la Casele Teritoriale de Pensii și de la Casa Națională de Pensii Publice, cât și colegii noștri de la ANPIS și AJPIS, au făcut demersurile necesare astfel încât veniturile românilor să fie primite la timp. Pensiile publice, cele care se plătesc prin Poșta Română, vor fi aduse de factorii poștali. De fapt, sunt deja aduse, fiindcă aceștia au început pe data de 4 decembrie să ducă pensiile românilor. Cam 50% dintre pensionarii români au acel talon roșu și primesc pensiile prin factorii poștali. Aproape 50% dintre români, aproape jumătate, primesc banii pe card și vor fi primiți după data de 12 decembrie.

De asemenea, pentru alocația de stat pentru copii, stimulentul de inserție pentru mame, toate celelalte beneficii și prestații sociale, acestea vor fi primite după data de 8 decembrie, ca și până acum. Deci banii se dau la timp. Românii să aibă încredere în noi. Înțelegem cât de important este ca fiecare dintre noi să ne primim banii la timp și înțelegem că acest lucru este cu atât mai important în luna decembrie, când fiecare dintre noi, sigur, ne dorim să ne putem asigura sărbători tihnite” a declarat Simona Bucura Oprescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *