elena udrea
elena udrea

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat, joi, că fostul ministru al turismului nu a fugit din țară, ci ”a plecat în Grecia pentru proceduri medicale”

”Avea programare la o clinică unde efectua proceduri medicale începute cu mult timp în urmă. Dacă ar fi fost să plece din cauza deciziei ar fi plecat înainte. Ea a plecat din țară din cauza problemelor ei personale, nu ca să fugă”, a declarat Rădulescu.

Judecătorii Înaltei Curți au amânat, pe 23 mai, decizia privind suspendarea executării pedepsei în Gala Bute după ce fostul ministru a apelat la o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen este în 20 iunie, scrie G4media.

Udrea a transmis, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Este ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *