Cristian Băcanu afirmă că Piedone devine primar odată cu comemorarea a 5 ani de la Colectiv. Fostul primar al sectorului 5 vorbeste despre cum BEC a interzis renumărarea voturilor.

„„Să nu te frigi la vot!” (sloganul cinic al lui Piedone în Sectorul 5). Biroul Electoral Central a emis azi o circulară prin care a fost interzisă renumărarea voturilor și, din acest moment, putem anticipa că solicitarea mea (justificată de datele din teren) de renumărare la Sector 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal (ca urmare a contestației formulate de Piedone). Practic, o lege strâmbă, spune că dacă oamenii din secții nu și-au făcut treaba sau au trădat, candidații nu mai pot contesta rezultatul chiar dacă acesta este urmare a unei fraude grosolane.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Băcanu este de părere că mafia din sectorul 5 este mai puternică decât cetățenii. „O lege strâmbă îl face primar pe Piedone cu doar câteva săptămâni înainte de comemorarea a 5 ani de la Colectiv. Mi-e greu să exprim amărăciunea pe care o simt. Si vreau să vă asigur că am făcut și voi face tot ce este posibil pentru a apăra valorile în care cred și interesele celor care și-au pus încrederea în mine. Mafia din sectorul 5 s-a dovedit încă odată mai puternică decât cetățenii de bună credință. Aceasta este situația care trebuie să înceteze, îmi este mai clar decât oricând. Iar vorbele frumoase nu pot cosmetiza crudul adevăr. Tranzacționarea ca la piață a mii de voturi este o realitate pe care nu ne mai putem face că nu o vedem. Trebuie să le spunem oamenilor adevărul. Trebuie să vorbim despre obiceiurile și clanurile care atacă democrația. Trebuie să acționăm cu determinare și curaj până nu este prea târziu.”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *