Bani pentru românii care găzduiesc refugiați sunt prevăzuți în OUG
Bani pentru românii care găzduiesc refugiați sunt prevăzuți în OUG

Bani pentru românii care găzduiesc refugiați sunt prevăzuți în ordonanța de urgență a guvernului aflată pe ordinea de zi de vineri. Sunt alocați 45 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară.

Guvernul va acorda un sprijin financiar de 50 de lei/zi/persoană, pentru un număr mediu de 15.000 de refugiați proveniți din Ucraina, pentru o perioadă de 60 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

În afară de OUG care prevede alocarea de bani pentru românii care găzduiesc refugiați, Guvernul urmează să adopte şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

Pe agenda reuniunii se mai află proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 336/2022 privind stabilirea mecanismului de decontare din bugetul Inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *