Dan Barna afirmă că România trebuie să își reformeze sistemul de Educație. Criza coronavirus ar trebui să ne învețe câteva lucruri.

“Statisticile tot mai îngrijorătoare privind lipsa de performanță a învățământului românesc, dar și noua realitate generată de pandemia de COVID-19 ne arată că România trebuie să își reformeze sistemul de Educație. O reformă profundă, însă, nu doar de fațadă. Un veritabil restart.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cei de la USR au găsit câteva soluții. “Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, USR reiterează angajamentele din programul de guvernare care vizează sistemul de Educație: se impun procese autentice de depolitizare și descentralizare, prin desființarea inspectoratelor școlare și transferarea atribuțiilor acestora către consiliile de administrație din școli, alcătuite din profesori, părinți și reprezentanți ai comunității locale. Părinții trebuie să poată alege cea mai bună școală pentru copilul lor și, implicit, să aibă un cuvânt de spus în finanțarea acesteia, iar programa școlară trebuie regândită, să avem un curriculum național simplificat, completat de un curriculum suplimentar la decizia elevului sau a școlii.”, adaugă acesta.

Programul “Școală pentru toți”. “Totodată, trebuie luate măsuri susținute pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar astfel încât să se asigure accesul copiilor la educație de la vârste timpurii și să fie crescută calitatea educației. USR a propus, în acest scop, continuarea și extinderea programului „Școală pentru toți” demarat în 2016 cu fonduri europene.”, încheie Dan Barna.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul