Bugetul sectorului 1 a fost respins, joi pentru a treia oară de Consiliul Local al Sectorului 1. Consilierii PNL și PSD nu au participat la ședința convocată de Clotilde Armand.
„Astăzi am convocat (a treia oară) Consiliul Local al Sectorului 1 pentru ședința de buget. Consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat și nu a fost cvorum pentru ședință. Dacă pe consilierii PSD pot să-i înțeleg, că învață să numere voturile pierdute la alegerile locale în frunte cu șeful lor, pe consilierii PNL Sector 1 nu pot.
Fac un apel public către conducerea PNL București să dispună urgent de toate măsurile statutare pentru a-și clarifica situația politică internă și a opri acest șantaj împotriva locuitorilor și al cetățenilor din Sectorul 1”, a precizat Clotilde Armand.

Clotilde Armand: bugetul este perfect legal

Primarul sectorului 1 a explicat că „Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului (…) Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat iar hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor.”
Totodată, Clotilde Armand a expus „proiectele de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze și n-au fost astăzi votate de consilierii PNL Sector 1 și PSD:
– Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media;
– Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby;
– Amenajarea de parcuri și spații de recreere;
– Modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”;
– Reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu;
– Consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica “Mânăstirea Cașin”;
– Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci);
– Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot);
– Achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice;
– Plantarea a 50.000 de arbori;
– Finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca;
– Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregatire);
– Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1;
– Proiectare și lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri;
– Locuințe pentru tineri și tineri profesori;
– Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi);
– Parcări de cartier.”

PNL sector 1: bugetul sectorului 1 este ilegal

Pe de altă parte, grupul consilierilor PNL Sector 1 susține că nu votează un buget ilegal și cer demisia secretarului general al Primăriei.
„Ședințele de îndată au devenit un instrument la ordinea zilei la sectorul 1, abuzat de nenumărate ori de actuala administrație, ca un mijloc de presiune asupra consiliului local. Și în al doisprezecelea ceas, primarul sectorului 1 și aparatul său administrativ insistă cu un proiect de buget ilegal, care sfidează o decizie a Tribunalului București și o opinie avizată emisă sub semnătura președintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).
Consilierii PNL de la Sectorul 1 nu vor gira nesocotirea deciziei unei instanțe și nici călcarea în picioare a legii. Motivarea deciziei instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local (HCL) al Sectorului 1 nr. 291/04.12.2020 arată negru pe alb grave nereguli în redactarea și conținutul acestei hotărâri.
Pe baza motivării instanței, la care se adaugă toate derapajele din ultimele săptămâni și cu un comportament abuziv, caracterizat de presiuni și amenințări, PNL Sector 1 solicită public demisia secretarului general al primăriei Sectorului 1, Lavinia Ionescu”, a comunicat PNL sector 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *